Autobanden van budget tot topmerk (Michelin, Goodyear, Vredestein)

autobanden

Zorg voor een veilige wegligging en houd de banden van uw auto in goede conditie. Laat regelmatig de profieldikte controleren en laat tijdig de banden verwisselen (of vervangen). Behalve het profiel is ook de bandenspanning van belang voor de prestatie van de band. Bij een verkeerde bandenspanning wordt de kans op een klapband verhoogd en slijten ze aanzienlijk sneller. Wij geven u graag deskundig advies!

Wij kunnen alle soorten banden direct Monteren

Wanneer u nu bij ons nieuwe autobanden aanschaft, kunnen wij deze direct voor u plaatsen. Dat geldt voor zowel voor alle typen banden, zomer- winter- en all-season banden.

Verschillende type banden

Winterbanden

In de winter is het belangrijk dat uw auto bij lagere temperaturen (ijzel en sneeuw) een goede grip behoudt. Om dat kunnen garanderen, hebben winterbanden een speciale rubbersamenstelling die bestand is tegen winterse omstandigheden. In sommige landen is het verplicht om met winterbanden te rijden tijdens bepaalde periodes, let hier op wanneer u bijvoorbeeld op wintersport gaat.

Zomerbanden

Het materiaal waarvan zomerbanden gemaakt worden, is minder elastisch dan dat van winterbanden. Daardoor is vooral bij hogere temperaturen de weerstand en het slijtage beduidend minder. Dit merk je aan de betere stuureigenschappen, minder geluid en het zuiniger rijden van uw auto

All-season banden

All-season banden zijn een combinatie van zomer-en winterbanden. Deze banden zijn niet speciaal gemaakt voor extreme weersomstandigheden, maar kunnen het hele jaar door (alle seizoenen) gebruikt worden. Wanneer u geen aparte winter- of zomerbanden wilt aanschaffen, is dit het beste alternatief.